Ultrason Nedir? Hangi Durumlarda Yapılır?

Ultrason nedir sorusu hastaların ve hasta yakınlarının en sık sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Bu konuda bir ön bilgiye sahip olunmayan durumlarda, ultrason istendiğinde ön yargı ve bazı durumlarda korku oluşmaktadur. Bu durumun önüne geçmek için ultrason nedir sorusunun cevabını vermek oldukça önemlidir. En basit şekliyle ultrason, iç organların ve diğer bazı yumuşak dokuların görüntülenmesini, sağlayan bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem genellikle diğer görüntüleme yöntemlerine göre daha fazla tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise verimli bir görüntüleme yöntemi olmasının yanı sıra radyasyonsuz olarak tetkikin yapılabilmesidir.

Ultrason Nedir ve Nerede Çekilir?

Ultrason, radyo dalgalarını kullanarak iç organların görüntülenmesini sağlar. Ultrason görüntülemesi radyasyon içermez. Sadece dalga kullanarak görüntüleme yapmaya izin verir. Hassas bir tetkik olduğundan mutlaka güvenilir kurumlarda ve işin uzmanı olan radyologlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Echomar görüntüleme alanında yıllardır hastalar tarafından tercih edilen bir kurum olduğundan ultrason tetkikleri de yaygın olarak gerçekleştirilmektedir. Kendinize uygun tarihi planlamak ve randevunuzu oluşturmak için Echomar Görüntüleme Merkezi ekibiyle telefon ile iletişim kurabilir ya da sayfamızda bulunan iletişim formlarını doldurabilirsiniz.

Tıklayıp Bizi Arayarak Ultrason Randevusu Oluşturabilirsiniz

0212 233 11 11

Ultrason Genellikle Hangi Durumlarda Yapılır?

Ultrason nedir sorusunun ardındna merak edilen bir diğer soru da kimlere ultrason yapılabileceğidir. Bu görüntüleme yöntemi radyasyon içermediğinden hamileler dahil olmak üzere neredeyse çoğu insana yapılabilmektedir. Ultrason çekim süreci çekilecek bölgeye göre farklılıklar gösterebilmektedir. Bu nedenle randevunuzu oluşturduktan sonra Echomar Görüntüleme Merkezi sizi bu konuda bilgilendirmektedir. Hasta herhangi bir cihazın içine girmediğinden herhangi bir kapalı alan korkusuna yol açmamaktadır. Çekim sırasında çekimi yapan doktor ultrason aletini çekim bölgesinde gezdirir. Aynı zamanda görüntünün kalitesinin arttırılması için şeffaf bir madde de çekim yapılacak alana sürülür. Çekim işlemi hastaya ve bulgulara göre değişmekle birlikte genellikle 20 dakika içerisinde tamamlanmış olur.